Tveta biln

Idag har jag och min far tillbringat dagen med att köra våran gamla Volvo 740 till biltvätten och tvätta upp henne så hon blev fin och ren. Sedan när vi kom hem fick hon ta plats i garaget för en grundlig rengöring på insidan också, dammsugen skulle hon bli och urstädad. Pappas saker fick läggas i en låda, precis som om vi skulle fytta isär. I lådan lades 3 par glasögon, 4 tumstockar, ca 438 stycken statoilkvitton, en skiva med Ted Gärdestad och en golfpeg. Sen blev hon upputsad på insidan också, super10 överallt och sedan, upphittat i vårat eget garage; Vinylglans. Heavy stuff. Så nu glänser vinylen som en nygrillad kyckling. Hon är vacker som en dag. I backspegeln hänger ett doftlöv från Yankee Candle som sprider ut en arom av "Clean Cotton", och i bakgrunden kan man ana den distinkta citrondoften av såkallad "Label Fjerner", ett ettikettborttagningsmedel som nu användes för att avlägnsa "Bil & Truck Kungsbacka" ettiketten som på senare år beprytts av stora bruna fläckar.
Alla år som hon har försummats. Nu är hon värdig sitt namn igen, Gamla Bettan is on the road again.
Död åt den som kallar henne skruttig och gammal. Och skabbig. Hon behöver bara lite kärlek. Och kanske en ny inredning i taket. Och ett nytt avgassystem.
(P.S Majblommorna sitter kvar mamma. Hon är din bil fortfarande. Jag gav henne bara lite kärlek. D.S)



Bilarnas Bil. Tagen från Google. Gamla Bettan är finare.

För att jag också får klaga

Jag vill slå ett slag för hur mycket jag hatar, avskyr, ogillar och föraktar  virtuella reklamer, eller vad man ska kalla det. Alltså reklamer som rör sig och spelar upp ljud om man bara rååååkar nudda dom lite grann med pekaren. Inte för att jag tycker så väldans mycket om internetreklam överhuvudtaget, men just denna sorten tycker jag lite extra illa om. Tillexempel, på Bilddagboken har dom för tillfället en annons om "Sveriges nya Ungdomsmottagning" som står och bläddrar fram bilder på ett antal ungdomar som ställer frågor om olika ämnen man kan tänkas ha problem med om man är i åldern 13 - 23 år. Och använder Bilddagboken. Och håller man muspekaren över dom så är det så fiffigt att frågan istället ställs genom en videoupptagning med ljud! Vilket är mycket praktiskt om man ser dåligt eller har lässvårigheter. Detta kan också resultera i att man inte har en aning om varför ens dator helt plötsligt frågar en "VAD SKYDDAR KONDOMER MOT?" eller att "JAG ÄR GRAVID! VAD SKA JAG GÖRA!?" . Det känns bara konstigt. Och jävligt ivägen.
Jag vill inte ha reklam intryckt rätt i mina öron bara för att jag råkar styra min handled lite fel. Det suger.

                                                                                        


En till sake som suger:

Att låten:  "Everyday it's getting closer, going faster than a roller coaster" är på två reklamer samtidigt. Det är faktiskt jättejobbigt. End of the world and all humanity. Nästan. Eller iallafall på fantasi.

I can has drivingcard

Japp! Min häftighetsfaktor går snart genom taket! Jag tillhör nu gruppen av människor som har tillstånd att få öka växthuseffekten och meja ner fotgängare. Jag har fått mitt körkort!! Det har varit en turbulent tid i mitt liv, och jag trodde aldrig jag skulle klara det. Dagar då jag vandrat i mörkret har varit många till antalet, men igår såg jag slutet av tunneln, och steg in i det rosa plastkortets förlovade land. *lättnades suck*
Så nu får jag köra, alldeles själv! Utan min far bredvid mig som skriker åt andra trafikanter eller säger åt mig att "kör nu, kör nu!!" och utan en körskolelärare som drar en massa perversa skämt om spolarvätska och ordet "spruta". Jag kan nu utveckla mitt egna olämpliga sätt i trafiken, hoo-raaay! Men... faktisk... jag är glad. Och stolt. Nu ska jag bara se till att inte göra en Darin och bli av med körkortet innan prövotiden är slut.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Idag körde jag Ronjah till Jysk, och sen körde jag hem. Och jag parkerade. *Ringa pappa: "Öööh, 122an är vår va?"* OCH JAG PARKERADE PÅ RÄTT PARKERING :D Fyyfaaaaan vad jag är bra 8D

RSS 2.0